A.C.G.F.

Cricket is een klassieke Engelse sport, die in Nederland vooral in de randstad beoefend wordt. De sport is een combinatie van techniek, concentratie, sportiviteit en gezelligheid. Men speelt cricket de hele zomer met mooi weer. Onze wedstrijden duren ongeveer een hele middag, waarbij je ook samen met de tegenstander tussendoor luncht. Na de wedstrijd drinken de teams ook traditiegetrouw een drankje samen. Onze subvereniging is in 2011 opnieuw opgericht door leden die de sport een warm hart toedragen. Elke zomer speelt de ASCV cricket op de prachtige velden van VRA in het Amsterdamse bos. Van eind mei tot eind augustus komen wij uit in de zaterdagmiddagcompetitie, de zogenaamde ZAMI. Kenmerkend voor deze competitie is laagdrempeligheid, gezelligheid en een biertje na de wedstrijd. Beginners, gevorderden, afgestudeerden en eerstejaars spelen bij ons met elkaar een prachtige sport waarin sportiviteit en gezelligheid een prachtige mix vormen op zomerdagen. Verder organiseert onze subvereniging diverse activiteiten waaronder een borrel waarbij ook binnen in de sociëteit gecricket wordt.

Ascrum

Het spel met de ovale bal speel je bij de Amsterdamse Studenten Rugby Vereniging Ascrum. Opgericht anno 1962, is de vereniging rijk aan tradities en toonaangevend binnen het Nederlandse rugby. Na jaren in de hoogste ereklasse te hebben gespeeld, komt het eerste team tegenwoordig uit in de nationale eerste klasse, en ons tweede en derde team respectievelijk in de derde en vierde klasse. Bij ons begin je als Jonghe Hond waar je in zes wijken tijd de basics van de sport wordt aangeleerd, en vervolgens de rest van het jaar zal spelen tegen andere studenten teams waarna je samen gaat zuipen in de stad of op de sociëteit van het thuisspelend team. Daarnaast gaan we elk jaar op trip naar prachtige bestemmingen waar we zullen rugbyen, maar waar we ook vooral heel veel zullen zuipen en ons vermengen met de lokale schone dames.

Hors

Voor diegenen die geïnteresseerd zijn in paardrijden, is er de in 1911 opgerichte Amsterdamsche Studenten Ruitervereniging H.O.R.S. Al sinds haar oprichting worden er lessen verreden op de Hollandsche Manege, nabij het Vondelpark. Elke vrijdagavond is het mogelijk om te rijden op alle niveaus met na afloop altijd een borrel. Sinds dit jaar is het ook mogelijk om als gevorderde ruiter springlessen te volgen. Daarnaast organiseren wij activiteiten zoals een maandelijkse buitenrit, een kerstgala, het a.s.r. H.O.R.S.-weekend en een polo clinic. Bijzonder is de relatie met jachtvereniging de Veluwe Hunt, waarmee we een aantal keer per jaar een slipjacht rijden. Ook is a.s.r. H.O.R.S. als enige studenten ruitervereniging aanwezig bij het Nederlands Kampioenschap Jachtrijden bij Paleis Soestdijk. Dus wil jij je de hippische sport eigen maken? Dan is het mogelijk om je aan te melden voor de beginnerscursus in maart of in september. Ben je het beginnerstadium voorbij, dan kun je je het hele jaar door aanmelden voor een proefles, die geheel vrijblijvend is. Voor vragen en aanmeldingen kun je een e-mail sturen naar info@asrhors.nl, of bezoek onze website www.asrhors.nl

Kothurne

A.S.T.V. Kothurne is de toneelvereniging van het A.S.C./A.V.S.V. . Bij onze vereniging is het mogelijk jezelf te ontplooiien op het gebied van toneel en theater. Elk jaar produceren wij onder leiding van een professionele regisseur een toneelstuk met de meest getalenteerde en gedreven leden van het A.S.C./A.V.S.V. Het stuk Les Liaisons Dangereuses in het DeLaMar theater tijdens het lustrum in 2012, bijvoorbeeld, was unaniem een belachelijk groot succes. Daarnaast gaan we regelmatig met een groep naar een goed toneelstuk of een leuke cabaretvoorstelling, en hebben we meerdere keren per jaar een borrel, feest of diner dat tot diep in de nacht blijft door gaan. Of je mee doet aan activiteiten is geheel vrijblijvend, maar gelukkig is er altijd veel animo voor deelname. Het is dan ook niet wonderlijk dat Kothurne elk jaar een grote nieuwe aanwas van leden heeft die meer van hun studentenleven willen maken. Kothurne is de subvereniging bij uitstek.

K.S.S.

De Koninklijke Studenten Schietvereniging is de oudste en tevens laatste ongemengde subvereniging binnen het A.S.C./A.VS.V. Thans zijn er zo’n 30 schutters van verschillende disputen, wat geen verticaal maar een diagonaal karakter geeft aan de vereniging. De KSS houdt zich bezig met mannige activiteiten als schietoefeningen, erewachten en schietwedstrijden in Duitsland en Polen. Ook wordt aan de leden leiderschapstraining gegeven. Op de avonden leer je hoe je een goed leider kunt zijn in de functie die je bekleed. Daarnaast blijkt de goede band met defensie door het lopen van de Nijmeegse Vierdaagse als militair: 40 kilometer per dag lopen in uniform met 10 kilo ballast op je rug. Met schietoefeningen kan de luchtbuks thuis worden gelaten als wij onder leiding van sergeant-majoor Uytenbroek worden onderricht in het hanteren van pistool, geweer en mitrailleur. Met hem nemen we de laatste strategie door totdat hij het sein geeft: “niet lullen, magazijnen vullen! ”.

Nereus

De Amsterdamsche Studenten Roeivereeniging Nereus werd in 1885 opgericht en is sindsdien uitgegroeid tot de grootste en beste studenten roeivereniging van ons land. Nereus kenmerkt zich als de ideale combinatie tussen toproeien en gezelligheid. Vanuit goede begeleiding en een professionele instelling worden jaar in jaar uit, door zowel toproei(st)ers als beginnende roei(st)ers, vele nationale en internationale overwinningen behaald. Op de Olympische Spelen was Nereus ook dit jaar weer hofleverancier van het nationale roeiteam en werd een bronzen medaille behaald met de Vrouwen Acht. Ook won Nereus dit jaar voor de 38e keer de Varsity, wat uitbundig werd gevierd met de tradionele kroegjool op N.I.A. Uiteraard kan en wil niet iedereen zich op hoog niveau manifesteren. Er is dan ook alle mogelijkheid om de sport op een minder intensieve wijze te bedrijven en het aan de bar tegen elkaar af te leggen. Verder kun je naast het roeien de nadruk leggen op de sociale mogelijkheden die Nereus biedt. Vanuit vele commissies en dankzij de betrokkenheid van haar leden beschikt Nereus over een enorm organisatievermogen. Ieder jaar worden grote evenementen georganiseerd zoals de Heineken Roeivierkamp, het NK Indoorroeien en de Nereus Carpit Noctem. Maar men kan ook denken aan galas, kampen, diners en de wekelijkse drukke borrels. Voor meer informatie kun je terecht op www.nereus.nl.

Shot

We mogen bijzonder trots zijn dat we als studenten op de grootste, mooiste en gezelligste tennisvereniging van Nederland mogen spelen. Als AST Shot leden mogen wij al sinds 1919 van deze eer gebruik maken. Ieder jaar schrijven zich een groot leden in om dan wel competitie voor Festina te spelen, dan wel mee te doen met de georganiseerde activiteiten of gewoon lekker een balletje te slaan. Activiteiten en tradities staan binnen Shot hoog in het vaandel. Zo hebben we meerdere Davis Cup wedstrijden bezocht en gaan we regelmatig naar tennistoernooien. Tradities komen terug in de jaarlijkse AST-oud AST wedstrijd waarin de oud AST’ers (het voormalig mannelijke deel van onze subvereniging) het opnemen tegen de huidige leden, inclusief diner en de bijbehorende dispuutgrappen. Ook zal volgend jaar het 19e lustrum gevierd worden. Wanneer dit soort activiteiten niks voor jou zijn, kom dan een keer absoluut een keer langs op een competitiedag waar een traditionele club als Festina verandert in een feestcafé pur sang.

Lust

De geschiedenis van Lust begint in het jaar 2007. In dit jaar vierde het A.S.C./A.V.S.V. namelijk haar XXXI-ste Lustrum. En ter ere van dit lustrum werd door de leden van de vereniging een band opgericht: de band Lust was geboren! Sinds haar oprichting is de bezetting continu veranderd: ouderejaars verdwijnen langzaamaan van het podium en maken plaats voor de jongerejaars om op hun beurt hun talenten te laten zien. Dit heeft gezorgd voor een jonge band met een studentikoos karakter, zonder echter aan professionaliteit te verliezen. Sinds haar oprichting heeft Lust regelmatig de muren van moeder NIA en menig andere tent doen schudden met optredens tijdens onder andere de NIA-week, het Intercorporale Songfestival en andere belangrijke evenementen vanuit de vereniging. Lust heeft echter ook al vele optredens bij externe organisatoren op haar naam staan. Het repertoire van de band is immer aan verandering onderhevig en kenmerkt zich door de gouden combinatie van studentikoze klassiekers met de laatste hits. Contact: Email: lust.asc.avsv@gmail.com Tel: 0617560128

A.C.G.F.

De Amsterdamse Corporale Golf Federatie is een subvereniging verbonden aan het A.S.C./A.V.S.V., die zijn leden een kans bied kennis te maken met golf of om zijn of haar spel in Amsterdam weer op te pakken. We zijn verbonden aan de ‘Amsterdamsche Golf Club’, net buiten Amsterdam die in slechts twintig minuten te bereiken is vanaf Centraal staion. Als jij je inschrijft bij de A.C.G.F. krijg je de mogelijkheid je GVB te halen of om volwaardig lid te worden van de ‘Amsterdamsche Golf Club’ voor een zeer voordelig tarief. Ook zal er alles aan worden gedaan om een mooie wedstrijd te organiseren voor de leden in het voorjaar of in de zomer. Mocht je geïnteresseerd zijn en wil je lid worden, of heb je vragen: stuur dan een bericht naar: acgfamsterdam@gmail.com

P.h.i.l.i.d.o.r.

De Amsterdamsche Studenten Schaakvereniging P.H.I.L.I.D.O.R. is opgericht in 1878 en is daarmee één ‘s Neerlands oudste schaakverenigingen en de oudste subvereniging van het A.S.C./A.V.S.V. Vernoemd naar François-André Danican Philidor, de Franse schaker die de gehele 18e eeuw domineerde op het bord, draagt P.H.I.L.I.D.O.R. nog immer het tijdloos gedachtegoed ‘Beati pauperes spiritu’. Leden van P.H.I.L.I.D.O.R. komen regelmatig bijeen voor trainingen van grootmeesters, om hun krachten te bundelen op toernooien in het buitenland, of gewoon voor de zomaar. Vaste jaarlijkse evenementen zijn o.a. het prestigieuze P.H.I.L.I.D.O.R. schaaktoernooi en sinds 1985 het P.H.I.L.I.D.O.R.-C.H.E.S.S. blind datediner.

Omhoog