A.S.C./A.V.S.V. helpt mee!

De coronacrisis heeft grote invloed op het dagelijkse leven van iedereen. In deze onzekere tijden is nog niet iedereen op de hoogte van alle hulpbiedende initiatieven die er zijn. Het A.S.C./A.V.S.V. wil dan ook graag zijn beste been voorzetten om alle ouderen, kwetsbaren en andere hulpbehoevenden bij te staan. Door middel van samenwerking met enkele initiatieven en de coördinatie ervan op ons te nemen, hopen wij dat iedereen zo waar nodig kan helpen en geholpen kan worden.

Sinds dit collegejaar loopt op onze vereniging de Van der Laancommissie rond. Deze bestaat uit een zestal enthousiaste studenten dat zich bezighoudt met het vormgeven van ideeën om iets terug te doen voor de mooie stad waarin wij studeren en leven. Zij zijn in deze periode dan ook druk bezig om samenwerking te zoeken met initiatieven die de hulp van onze ruim 2700 studenten goed kunnen gebruiken, zowel in Amsterdam als door het hele land!

Onderstaand bevinden zich de initiatieven waar wij op dit moment de handen mee ineen hebben geslagen. Mocht u ook een mooi initiatief zijn gestart en graag de krachten willen bundelen? Stuur dan een mail naar assessor2@asc-avsv.nl en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Niet alle hulpbehoevenden en mensen die willen helpen zijn op de hoogte van alle initiatieven die er zijn. Help ons daarom om deze informatie te verspreiden en laat je opa, oma (en een ieder die hulp nodig heeft of wil helpen) weten van deze initiatieven! Meld je vooral aan en denk aan de woorden van onze oud-burgemeester:

 

Zorg goed voor onze stad en voor elkaar.

Gewoon mensen die mensen willen helpen

Een landelijke organisatie in de vorm van een prikbord waarop iedereen kan vragen om hulp. Breng bijvoorbeeld een taart naar een jarig persoon in de buurt omdat zijn of haar familie in quarantaine zit of leen je oude playstationspellen uit aan kinderen die ze nog niet gespeeld hebben! Vragen of aanbiedingen op dit prikbord kunnen niet veelzijdig genoeg. Meld je aan via de link (of klik op bovenstaande afbeelding):

https://www.gewoonmensendiemensenwillenhelpen.nl/

Gewoon mensen die mensen willen helpen is de telefoonlijn begonnen om zo ook voor personen die geen gebruik maken van internet bereikbaar te zijn. Daarnaast wordt de telefoonlijn gebruikt om geholpen personen terug te bellen en te vragen hoe de hulp is bevallen om zo continu te blijven verbeteren. Deze telefoonlijn wordt beheerd door onze studenten. Via onderstaande link kan je je inschrijven om een dagdeel de telefoon op te nemen. Nodige informatie krijg je toegestuurd, het is niet moelijk - wel heel waardevol!

https://ascavsvhelptmee.typeform.com/to/ulDkFM

Als een virus ons van alle kanten aanvalt, moet de maatschappij de gevolgen van die virusuitbraak ook van alle kanten te lijf. Dat kan niet wachten. Wat wij nu meemaken met het coronavirus heeft niemand ooit eerder meegemaakt. Er zijn heel veel vragen en dilemma's waar we geen antwoorden op hebben. Pressure Cooking Corona brengt denkkracht van jonge mensen bij elkaar op zoek naar oplossingen voor de vele gevolgen van COVID-19.

Wij zijn er voor bedrijven, overheden en andere organisaties. Zij kunnen bij ons hun vragen voorleggen. Per vraag stellen wij een denktank samen van jonge, slimme en gemotiveerde denkers. Een week lang sluiten zij zich op, veilig in een digitale pressure cooker. Op de achtergrond staan experts paraat om ze te steunen. Het resultaat: nieuwe ideeën en denklijnen waarmee de samenleving de gevolgen van het coronavirus van alle kanten te lijf kan. De steller van de vraag kan verder, het antwoord is een stap dichterbij.

https://www.pressurecookingcorona.nl/

Om sociaal isolement onder ouderen tegen te gaan zijn twee studenten uit Rotterdam een initiatief gestart om ouderen te koppelen aan studenten om gewoon een praatje te maken. Een student (kalfje) wordt gekoppeld aan een oudere (koetje) om zo één keer per twee à drie dagen het over koetjes en kalfjes te hebben. Wil jij als student ook op een laagdrempelige manier iets betekenen voor een ander? Meld je dan nu aan via onderstaande link (of klik op bovenstaande afbeelding)!

https://www.koetjes-kalfjes.info/

Moongro

Moongro is een oriëntatieplatform voor jong, hoogopgeleid talent om een vaste baan te vinden en heeft maandelijks 60-100.000 gebruikers.

Zij zijn een wervingscampagne gestart om te helpen bij het opvangen van de impact die de coronacrisis heeft. Dit houdt in dat zij op zoek zijn naar 1000 mensen om deze online te kunnen trainen en zo - betaald - in te kunnen zetten om alle aanvragen te kunnen verwerken. Onderstaande link brengt je naar deze campagne:

https://traineeshipsoverzicht.nl/traineeship/moongro/ultieme-bijbaan-direct-ondernemend-nederland-helpen

Naast dat zij op zoek zijn naar jong hoogopgeleiden zijn zij specifiek op zoek naar studenten met een medische opleiding of een opleiding verpleegkunde. De link hieronder is bestemd voor deze medische studenten:

https://traineeshipsoverzicht.nl/traineeship/moongro/telefonischonline-hulpverlener-medische-vragen-coronavirus

Oma's Soep

Dit initiatief kennen jullie allemaal al; door reünisten van onze vereniging opgezet en met een onwijs succes helpen zij de eenzaamheid van ouderen tegen te gaan door samen met studenten soepen te maken. In deze tijden is het helaas niet meer mogelijk geworden om samen met de ouderen vergeten groente te snijden en hier soep van te maken. Elke vrijdag brengen vrijwilligers nu soepen rond bij de ouderen die voorheen de groentes sneden, een prachtig gebaar wat met emotie wordt ontvangen.

Zij kijken hier de hele week naar uit! Wil je deze dankbare ouderen van een afstand ontzettend blij maken? Ga naar @omassoep op Instagram en vul de link in de bio in. Mailen mag ook, stuur dan een mailtje naar fleur@omassoep.nl.

Daarnaast kan je Oma's Soep helpen om nog meer ouderen blij te maken met een persoonlijk gebrachte soep! Bij elke drie soepen die jij koopt, gaat er een soep naar een oudere. En die drie soepen kan jij samen met je huisgenoten opeten, of breng je langs bij je opa, oma of buurman. Zo ben je dubbelop goed bezig!

kiezeninquarantaine.nl

Help geslaagde scholieren de juiste studiekeuze te maken in deze tijd waarin open dagen van onze universiteiten niet mogelijk zijn. Schrijf je in op kiezeninquarantaine.nl en beantwoord vragen van scholieren over jouw studie en over Amsterdam als studentenstad!

Om buurtbewoners in Amsterdam te helpen waar nodig, bijvoorbeeld door het doen van boodschappen, de planten buiten te verzorgen, de hond uit te laten of simpelweg iemand blij te maken door telefonisch een praatje te maken! Help onze eigen stadsgenoten met sociaal contact of praktische hulp!

https://voorelkaarinamsterdam.nl/

Daarnaast zoekt Voor elkaar in Amsterdam vrijwilligers die willen helpen op de telefonische hulplijn. Schrijf je in via het onderstaande formulier:

https://ascavsvhelptmee.typeform.com/to/ulDkFM

https://voorelkaarinamsterdam.nl/

Studentsplus

Bijlesbureau StudentsPlus draagt al jaren graag zijn steentje bij aan ondersteuning van schoolgaande kinderen. In deze tijden van onderwijs op afstand doen ze daar nog een schepje bovenop en gaan ze gratis livestreams aanbieden. Wil jij ook leerlingen in heel Nederland helpen met vragen waar ze mee blijven zitten of uitleg bieden over huiswerk?

Doneer je tijd en schrijf je in als bijlesgever bij StudentsPlus! Geef aan dat je beschikbaar bent voor livestreams, laat weten via welke vereniging je komt en of je ook beschikbaar bent voor reguliere bijlesaanvragen via onderstaande link (of klik op bovenstaande afbeelding).

https://www.studentsplus.com/bijles-geven