Subcommissies

Ne Praeter Modum

De senaatscommissie voor het Novitiaat. De commissie Ne Praeter Modum (N.P.M.) is, sinds zijn ontstaan in 1818, belast met de organisatie van de kennismakingstijd voor aspirant-leden.

Financiële Commissie

De financiële commissie (FiCo) is verantwoordelijk voor alle acquisitie. Zij organiseren bedrijvendiners, symposia en een jaarlijkse carrière week. Tijdens deze activiteiten kunnen de leden zich studie gerelateerd ontwikkelen en in contact komen met grote bedrijven zoals KPMG, ABN AMRO en Unilever.

Almanakredactie

Is als sinds 1831 verantwoordelijk voor het uitbrengen van de Amsterdamsche Studenten Almanak.

Stichting M.O.E.T.

Stichting M.O.E.T. is opgericht door en verbonden met het A.S.C./A.V.S.V. Het is een stichting voor en door de leden en wordt vrijwel volledig gefinancierd door de leden. Het ondersteunt en vult het onderwijs in Burkina Faso aan door middel van het realiseren van een Ambachtsschool en een Landbouwschool. Deze stichting maakt het Amsterdamse corpslid bewuster van de mogelijkheid om zichzelf in te zetten voor studenten die niet dezelfde kans krijgen als zij zelf. https://stichtingmoet.nl/

Sodalicium Agendum ad Opera

Deze subcommissie is de rechterhand van de I.S.S.A bestaande uit louter tweedejaars.
Zij organiseren in samenwerking met de Assessoren de Sao week, de Ouderenkerstdag, de Praesidesquiz, Besturendag en de Dies Natalis van de I.S.S.A.

Van Lennep

De Van Lennep commissie zorgt voor de promotie van de vereniging naar de buitenwereld. Zij promoten de vereniging op opendagen van de onderwijsinstellingen in Amsterdam en zorgen ervoor dat aspirant leden op de hoogte zijn van de inschrijving data en de kennismakingstijd.

KLIK

KLIK bestaat sinds 2018 en verbindt leden van het A.S.C./A.V.S.V. met nieuwkomers in Amsterdam. In een traject wanneer er iedere week wordt afgesproken leren de nieuwkomers Nederlandse studenten goed kennen en leren zij meer over de Nederlandse cultuur. Bijeenkomsten zijn op de vereniging zelf, TonTon club, het bezoeken van een museum of op een heerlijke zomerdag een rondje varen over de grachten met een hapje en een drankje.

Den Tex

Deze subcommissie ontfermt zich over de mooie geschiedenis die de vereniging rijk is. Zij staan in contact met het Archief en de Bijzondere Collecties van het Archief, wat beide gevestigd is in Amsterdam.

CLIO

De Clio is de culturele subcommissie van het A.S.C./A.V.S.V. Zij organiseren onder andere verkiezingsdebatten, een pubquiz of een fotowedstrijd, en sinds 2017 het Kickboksgala ‘Ons Mokum’.