Werkstudent Recruitment

DLA Piper Nederland N.V. is onderdeel van DLA Piper, één van de grootste juridische dienstverleners wereldwijd. We zijn gevestigd in meer dan 90 steden verdeeld over meer dan 40 landen in Europa, Azië, Afrika, het Midden-Oosten, Australië en de Verenigde Staten. Onze cliënten, maar ook onze medewerkers profiteren van onze internationale slagkracht. We zijn in korte tijd gegroeid en hebben de ambitie om verder te groeien.

Wat ga je doen?

Als Werkstudent Recruitment maak je deel uit van het HR-team in Amsterdam en ondersteun je voornamelijk de recruiters in het werving- en selectieproces van juridische studenten en net afgestudeerden. Daarnaast denk je mee over het recruitmentbeleid lokaal en internationaal, ondersteun je de organisatie van recruitmentevenementen, zowel binnen kantoor als in verschillende studentensteden en het buitenland. Daarin heb je veelvuldig contact met andere kantoorgenoten, de sollicitatiecommissie, de studentstagecommissie, de afdeling Marketing, Finance en HR en het internationale recruitmentteam.

Deze functie geeft je de mogelijkheid om een goed beeld te krijgen van het werken op een HR en recruitment afdeling in een professionele omgeving. Het gaat om afwisselende werkzaamheden en daarnaast is er veel ruimte voor eigen initiatief.

Wij zoeken een HBO- of WO student bij voorkeur op het gebied van rechten, psychologie, communicatie of Human Resources, met interesse in de advocatuur. Je hebt een toegankelijke persoonlijkheid en hebt de ambitie om in diverse teams samen te werken. Verder weet je van aanpakken en kan je goed schakelen tussen verschillende ad hoc werkzaamheden.

Wat bieden wij?

Wij bieden een afwisselende functie voor 2-3 dagen per week, binnen een ambitieuze internationale werkomgeving met uitstekende individuele opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden.

 

https://www.youtube.com/watch?v=ilAhp45YShg


Werkstudent - Audit

Van kleine bedrijven tot 's werelds bekendste merken, onze klanten rekenen op betrouwbare financiële overzichten. Binnen EY Audit speel je een belangrijke rol in het creëren van vertrouwen. Je analyseert de gegevens achter de bedrijfsactiviteiten van onze (financiële) klanten, zodat zij, hun investeerders en hun toezichthouders een duidelijk beeld hebben van hoe ze presteren. Dit is essentieel voor het goed functioneren van de maatschappij en de financiële markten.

Wat ga je doen:

Als audit werkstudent start je op 1 februari of 1 september. Je bouwt bij ons direct een netwerk op waar je de rest van je carrière profijt van zal hebben. Je krijgt gedurende je werkstudentschap intensieve soft skills trainingen, waardoor dit programma uniek is. Het werkstudentschap is de ideale start van je accountancy loopbaan, omdat je relevante praktijkervaring opdoet die vergelijkbaar is met de taken van onze accountants. Vanaf de allereerste dag werk je samen met collega’s van alle niveaus aan projecten voor verschillende opdrachtgevers. Je kunt werkstudent zijn op de volgende kantoren: (Financial Services) Amsterdam, Den Haag of Rotterdam.

Your key responsibilities

 • Je gaat aan de slag binnen een jong, enthousiast en informeel team waarbij je niet alleen naar cijfers kijkt maar ook naar de bedrijfsprocessen erachter;
 • Je krijgt de mogelijkheid om audit teams in verschillende secotren tijdens de jaareindecontrole te ondersteunen;
 • Je maakt kennis met de data-analyse tools welke EY tijdens het uitvoeren van de controlewerkzaamheden gebruikt om tot nieuwe inzichten te komen.

To qualify for the role you must have

 • Je bent masterstudent in de richting van Accountancy
 • Je kunt zowel in het Nederlands als Engels goed communiceren.
 •  Je hebt een proactieve en enthousiaste houding en je bent heel nieuwsgierig om je verder te verdiepen in het vakgebied en je collega’s.

 

Ideally, you’ll also have

 • Je vindt het leuk om in diverse teams te werken.
 • Je bent analytisch, ambitieus en zorgvuldig en vindt het afleveren van kwalitatief goed werk vanzelfsprekend.

What we offer

Het team waarin je terecht komt, de collega’s om je heen en je werkzaamheden dragen bij aan je werkplezier. Maar werken doe je niet voor niets. Daarom bieden wij jou aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. Flexibel werken, dat vinden we bij EY heel gewoon. Ook bepaal je bij EY jouw eigen loopbaanontwikkeling: met energie, gedrevenheid, inlevingsvermogen en durf staat niets jouw carrière in de weg. Hoe meer je je ontwikkelt, hoe meer mogelijkheden je ontdekt om je carrière te sturen en deze net zo uniek te maken als je zelf bent. Wat we je nog meer bieden:

 • Ga mee in onze steile leercurve en krijg de mogelijkheid jouw skills nog verder te ontwikkelen.
 • Je krijgt goede carrièremogelijkheden dankzij individuele ondersteuning en aandacht. Je gaat deelnemen aan uitdagende projecten en bouwt een sterk (internationaal) EY netwerk op.
 • Bij EY heeft elk individu met zijn/haar visie en mening een unieke bijdrage. Dus ook jij! Onze cultuur is open en informeel waarin we aandacht voor diversiteit erg belangrijk vinden.

TAX Werkstudent

Onze belastingadviespraktijk is marktleider in Nederland en helpt klanten hun fiscale positie te beheersen en te voldoen aan verplichtingen op het gebied van wet- en regelgeving en rapportage. Je adviseert bijvoorbeeld over de fiscale structuur die het beste past bij het profiel van je klant. Samen met je klant evalueer, beoordeel en verbeter je belastingprocessen, interne en externe controles, risicomanagement en automatisering van die processen. Je helpt daarnaast bij de keuze en implementatie van technologische vernieuwingen. Dit doe je (inter)nationaal in multiculturele teams. Hierbij koppel je lokale kennis aan mondiale inzichten en ontwikkelingen. Als werkstudent binnen de Tax Talent Class start je op 1 januari, 1 april of 1 september. Je bouwt bij ons direct een netwerk op waar je de rest van je carrière profijt van zal hebben. Je krijgt gedurende je werkstudentschap intensieve soft skills trainingen, waardoor dit programma uniek is. Het werkstudentschap is de ideale start van je fiscale loopbaan, omdat je relevante praktijkervaring opdoet die vergelijkbaar is met de taken van consultants. Vanaf de allereerste dag werk je samen met collega’s van alle niveaus aan projecten voor verschillende opdrachtgevers.

Wat ga je doen:

 • Je ondersteunt de teams met het informeren van klanten over de vormen, kansen, consequenties en verplichtingen in belastingen.
 • Je haalt het maximale uit jezelf met behulp van je persoonlijke buddy, die jou regelmatig van feedback voorziet.
 • Een werkstudentschap is voor jou de ideale mogelijkheid om te ontdekken of je na je studie als consultant binnen EY aan de slag wilt.
 • Binnen Tax onderscheiden we verschillende specialismen: Business Tax Services, Indirect Tax, People Advisory Services, International Tax and Transactions Services, Transfer Pricing, Tax Accounting and Risk Advisory, Global Compliance and Reporting en Financial Services. Binnen al deze specialismen bieden we de mogelijkheid om als werkstudent aan de slag te gaan.
 • EY biedt de mogelijkheid om je te ontwikkelen op het gebied van robotics, artificial intelligence, blockchain en crypto currency en machine learning. Bij interesse kun je je fiscale werkstudentschap combineren met Tax Technology werkzaamheden

Wat wij vragen:

 • Je zit in de eindfase van je universitaire studie.
 •  Je volgt een fiscale studie, zoals Fiscaal recht of Fiscale economie. Let op: voor enkele afdelingen binnen EY Tax is het ook mogelijk om als werkstudent aan de slag te gaan met een financiële, economische of technische achtergrond.
 • Je beschikt over een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in zowel de Nederlandse als Engelse taal.
 •  Je hebt een proactieve en enthousiaste houding en je bent heel nieuwsgierig om je verder te verdiepen in het vakgebied en je collega’s.
 •  Je bent analytisch sterk en het afleveren van kwalitatief hoogwaardig werk is voor jou vanzelfsprekend.

Wat wij bieden:

We bieden je een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket waarbij je wordt beloond voor individuele en teamprestaties. Daarnaast bieden we je flexibele werktijden en voldoende mogelijkheden tot loopbaanontwikkeling. Bij EY bepaal je jouw eigen carrière aan de hand van jouw competenties en interessegebieden. Wat we je nog meer bieden:

 •  Ga mee in onze steile leercurve en krijg de mogelijkheid jouw skills nog verder te ontwikkelen.
 • Je krijgt goede carrièremogelijkheden dankzij individuele ondersteuning en aandacht. Je gaat deelnemen aan uitdagende projecten en bouwt een sterk (internationaal) EY netwerk op.
 •  Bij EY heeft elk individu met zijn/haar visie en mening een unieke bijdrage. Dus ook jij! Onze cultuur is open en informeel waarin we aandacht voor diversiteit erg belangrijk vinden.